Logo

regence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

regence (fra fransk La Regence, regentskabet 1715-23) stil i rumsindretning og kunsthåndværk på overgangen mellem barok og rokoko

 

regence [resjangs] (fra fransk La Regence, regentskabet 1715-23) stil i rumsindretning og kunsthåndværk på overgangen mellem barok og rokoko.


Regence: Sen-barok begyndende omkring 1710 og gående over i barokken omkring 1730-35, man kalder den også bånd-barok, fordi bånd og akanthusranker med klokkeblomster hørte til dens væsentligste ornamentik. løvrigt er muslingeskallen et meget væsentligt ornament. Regence var en udpræget interiør-stil, dens stole er med høje rygge med elegant svunget kopstykke, og måske svajer agterstaffene også ind på midten, i øvrigt er ryggen mestendels lukket og polstret, og det samme gælder sædet - benene er let cabriole. Skabe, rammer m.m. præges af de lette akanthusranker og muslingeskallerne, og noget af det svulstige fra den klassiske barok går af dem. Den såkaldte berain-ornamentik er meget anvendt. Regence er opkaldt efter Philippe af Orleans, Louis XIV's bror, som regerede Frankrig fra solkongens død og til Louis XV blev konge i 1723.

 Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.