Logo

Kortsplejs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kortsplejs

Godt til: Almen brug, Lejrsport, Sejlsport,

 

Kortsplejsen giver en stærk forening af to længder reb af samme tykkelse og materiale. Denne splejs forøger tykkelsen af et reb og kan gøre det uegnet til brug i taljeblokke. Tre omgange indstik på hvert reb er nok ved naturreb, mens det er nødvendigt med fem omgange ved syntetiske reb, der er glattere.

 

(1) Kordelerne i enden af to længder reb snos ud. Læg de to reb ende mod ende, og stik derpå hver udsnoet kordeltamp mellem to udsnoede kordel tampe på det andet reb.

 

(2) Træk i hvert sæt udsnoede kordeltampe, så de to reb trækkes tæt sammen.

 

(3) Træk en udsnoet kordeltamp, og før den - mod rebets snoning - over nabokordelen fra det modsatte reb, og stik den under den anden kordel på det modsatte reb.

 

(4) Man ruller rebet ind mod sig og gentager Trin 3 med det samme rebs anden og tredje kordeltamp Sørg for at lægge indstikkene mod rebets snoning.

 

(5) Vend rebene, så de ligger i modsat retning. Stik en af de udsnoede kordeler over nabokordelen og under den anden kordel på modsatte reb. Arbejd stadig mod rebets snoning.

 

(6) Stik de sidste to udsnoede kordeltampe i rebet som før. Stram hver kordeltamp til.  Hermed er en omgang indstik fuldført.

 

(7) Lav flere omgange indstik med kordeltampene ved at følge Trin 3-6, og arbejd hele tiden mod rebets snoning. Afkap, eller udtynd kordeltampene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her