Logo

Langsplejs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langsplejs

Godt til: Almen brug, Lejrsport,

 

Langsplejs bruges til forening af treslået reb, når forøgelsen af rebets diameter skal være mindst mulig, så det uhindret kan løbe gennem en taljeblok Denne splejs er ikke så stærk som en kortsplejs (se denne)

 

(1) Udsno kordelerne på to reb til ca. 40 gange rebets diameter. Læg de to reb ende mod ende, og sammenflet de udsnoede kordeler ved at lægge hver af dem mellem to kordeler på det modsatte reb. Træk i hvert sæt kordeler for at trække rebene tæt sammen.

 

(2) Idet de to reb holdes på plads med den ene hånd, snos en kordel i et af rebene tre eller fire viklinger op. Erstat den med en nabokordeltamp fra modsatte reb.

 

(3) Fortsæt med at sno kordelen op og erstatte den med kordeltampen fra modsatte reb, indtil der kun er en kort kordeltamp fra modsatte reb tilbage.

 

(4) Erstat en kordel i det modsatte reb med en kordeltamp fra det første reb ved at gentage Trin 1-3. Bind et overhåndsknob med de resterende kordeltampe i midten og i hver ende af splejsen.

 

(5) Stram hvert overhåndsknob til, så kordeltampene ligger regelmæssigt i rebets snoning.

 

(6) Tag en kordeltamp ved hvert overhåndsknob, og før den over overhåndsknobets anden kordel. Stik den under den første lagte kordel, og arbejd mod rebets snoning.

 

(7) Tag den samme kordeltamp og - stadig mod rebets snoning - stik den over og derpå under anden og tredje lagte kordel.

 

(8) Gentag Trin 6-7 med hvert overhåndsknobs anden kordeltamp. Afkap hver kordeltamp, så der bliver en kort ende tilbage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her