Logo

Takling, spansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Takling, spansk

Godt til: Almen brug, Lejrsport, Sejlsport,

 

Denne takling lægges som en permanent afslutning på tampen af treslået reb, for at hindre det i at sno sig ud. Tape de løse kordeltampe, så de er nemme at stikke under de faste kordeler. Er rebet stift, bruges en hulpren til adskillelse af kordelerne (nedenfor). En spansk takling forøger rebets diameter med en tredjedel.

 

(1) Bind en almindelig krone, og afsæt lange kordeltampe. Stram knobet til.

 

(2) Vælg en første kordeltamp. Tag kronen i den ene hånd, og hold den faste part mellem første og anden kordeltamp i den anden. Man vrider den faste part væk fra sig, mens man åbner rebets snoninger med tommelfingeren.

 

(3) Før første kordeltamp op over den første frilagte kordel på den faste part. Stik den under den anden frilagte kordel. Hver gang stikker man kordeltampene under sig selv.

 

(4) Træk første kordeltamp igennem, så den kommer til at ligge tæt og pænt.

 

(5) Drej rebet. Gentag Trin 2-4, idet rebets snoning åbnes mellem anden og tredje kordeltamp. Stik anden kordeltamp over den første fri lagte kordel på den faste part, og derpå under den anden frilagte kordel. Træk kordeltampen igennem.

 

(6) Åbn rebets snoning mellem tredje og første kordeltamp. Stik tredje kordeltamp over og under de frilagte kordeler som før, og træk igennem. Hermed er en omgang indstik fuldført.

 

(7) Gentag Trin 2-6 med yderligere to omgange indstik med alle tre kordeltampe, og træk dem pænt på plads efter hver omgang. Afkap kordeltampene.

 

Brug af hulpren

Hvis et reb er stift, er det svært at vride dets kordeler op og stikke kordeltampene igennem med hænderne. Brug en hulpren til at adskille kordelerne, idet dens hule øje holdes opad. Skub kordeltampen gennem prenens hule øje, så den passerer under kordelen, og træk derpå igennem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her