Logo

Udtynding af en splejs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Udtynding af en splejs

 

Splejset treslået reb kan udtyndes, før tampene kappes af, så resultatet bliver pænt, og splejsen ikke kan gå op. Disse indstik foretages på samme måde som under spansk takling, men med halvering af kordeltampene før hver omgang indstik.

 

(1) Tag kordeltampene på en færdig splejs, og del hver af dem i to. Sæt tape på enden af den ene af hver delt kordeltamps to halvdele.

 

(2) Lav udtyndede indstik med de tre kordeltampe ved at stikke den tapede halvdel af hver tamp tilbage i rebet som vist i Trin 2-4 under Spansk takling (se denne). De utapede kordelender skal forblive frilagte.

 

(3) Del igen hver indstukket kordeltamp i to, og tape en af halvdelene til som før. Lav udtyndede indstik med de tapede kordeltampe som under Trin 2.

 

(4) Hver tapet kordeltamp deles, tapes og stikkes nu ind en tredje gang. Afkap alle frilagte kordeltampe, men efterlad en kort tamp på sidste række indstukne kordeltampe, så de ikke går løs. Tildan en udtyndet splejs ved at rulle den under foden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her