Logo

Ernst, Heinrich Vilhelm Martin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

(1863-1932). Skifferdækker og møntsamler bosiddende i Odense og far til Axel Ernst. Han startede med møntsamleriet som skoledreng, og de mange nye typer, der kom som følge af kronemøntens indførelse, gav yderligere interesse. I 1897 indmeldte han sig i Møntsamlerforeningen af 1896. Hans hovedinteresse var oprindelig middelaldermønterne, og senere blev det Oldenburgerne, som havde hans hjerte.

 

I Odense havde han en lidelsesfælle i møntsamleriet, L. Chr. Petersen, der tog sig af de ældre mønter, medens Ernst lagde vægt på mønterne fra den oldenburgske kongerække. Ernst solgte i 1914-15 en stor del af sin samling, og i 1929-30 skilte han sig af med flere stykker. I 1930 var han medstifter af Møntsamlerforeningen for Fyens Stift.

 

Lit: NFM Bind XIII (jan 1933) s.153f; M.E. Mortensen: Købere på auktionen over en møntsamling tilhørende H.V.M. Ernst den 29. november 1915, Kbh.1981.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.051 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.