Logo

Tok penge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tok er nordthailandske runde sølvbarrer, der lokalt går under betegnelsen »ngon hoi«. De hører til gruppen af nyttepenge under primitive betalingsmidler

Forskellige tok-mønter fra Nord Thailand. øverst 10 sølvfattige typer og nederst en type kaldet blomsterpenge. Sidstnævnte er af godt sølv.

 

Tok penge er en gruppe nordthailandske runde sølvbarrer, der lokalt går under betegnelsen »ngon hoi«. De hører til gruppen af nyttepenge under primitive betalingsmidler. Disse sølvbarrer har forskellige udformninger og deraf tilknyttede navne. En flad kagelignende barre, på hvis overside ses aftegninger, der ligner blomster og små cirkler, kaldes blomsterpenge. De er af godt sølv og fremkommer i Shan-staterne (Ngio) nord for Lannathai. En anden type, der har hvælvet underside og glat overside med ribbe-tegning, kaldes bladpenge.

 

Mest almindelig er de tok-mønter, der har hvælvet underside (med en rødgul lakagtig overflade) og sort overside, hvori er aftegning af noget, der ligner en boble, der er gået i stykker. En type der er hul, eventuelt med en lille revne, kaldes svinemundpenge. De almindelige tok-mønter er af et materiale med forholdsvis lidt sølv. Vægten varierer stærkt, og nogle Chieng mai tok er stemplet med forskellige bogstaver (f.eks. D eller T i thai). 100 tok = 5 Baht.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?Effektiv reklame - klik her