Logo

At male fx et potteskab med ægolietempera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Et gammelt potteskab, der er bejdset med mahogniimiterende rødbrun bejdse og lakeret med shellak, er blevet skrammet og skal males med ægolietempera i ultramarin. Pladen skal marmoreres. Forarbejde: En revne i låget er fyldt ud med en tynd fyrretræsliste, som er høvlet til og limet med trælim.
Først høvles listen. Overskydende lim skrabes nøje væk med en kniv - malingen binder ikke på lim. Reparationerne tones med rå umbra i ægolietempera. Pensl forsigtig på, så malingen ikke pletter det gamle træ. Forarbejdet er afgørende for alt malerarbejde.Ingredienserne til den ægolietempera, som skal bruges til at grunde servanten med: Æg, kogt linolie og mælk i lige dele tilsat farvepigment - her 12 moccaskeer zinkhvidt og I moccaske brændt umbra. En blanding af et æg rækker til grunding af hele møblet.
Efter grund malingen har fået lov at tørre ca. et døgn, males servanten med ægolietempera tilsat ultramarin. Blandingen består af fem-seks moccaskeer ultramarin til en portion ægolietempera. Prøv først pået separat stykke træ eller et mindre synligt sted påservanten. Lad strøgene følge træets retning. Først fyldingerne, så listerne vandret og til sidst lodret.
Når malingen er tørret børster man i træets retning med en blød børste. Fyldingerne males en ekstra gang for at opnå en mere dyb tone. Børst mellem hver overmaling.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her