Logo

Læder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kalve- og oksehud er de typer læder som oftest har været anvendt pa møbler. Faktisk har læder været anvendt på stole helt fra det gamle Ægypten, og i barokperioden (slutningen af 1600-tallet og begyndelsen af 1700-tallet) var stolesæder og tapeter af gyldenlæder almindelige på slotte og herregårde. I rokokoen (1700-tallets midte) benyttede man også læder på flittigt brugte stole, da materialet er meget stærkt.
Mod 1800-tallets slutning var det almindeligt at indrette spisestuen i nybarok eller nyrenæssance, og følgelig var de højryggede spisestuestole betrukne med læder. I 30'erne var det populært med læderbetrukne sofaer og lænestole a la engelsk klub - de såkaldte Chesterfieldmøbler. En type som i øvrigt er ved at komme på mode igen.
50'ernes og 60'ernes kendte danske snedkermestermøbler var også ofte betrukket med læder, og da læder er et smukt og eksklusivt materiale har det faktisk altid været forbundet med kvalitetsmøbler.
På grund af slidstyrken har læder desuden været brugt på bordplader. Specielt skriveborde, hvor der ofte er en guldtrykt kant pålæderet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her