Logo

Afløb - Bundproppen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sidder forstoppelsen endnu fast, må en split tages i brug. Splitten er et smidigt stål bånd der kan følge afløbets bøjninger. På visse typer sidder for enden en kugle på en lille fjeder, så stålbåndet ikke klemmer sig fast i en rørsamling, hvor den vridende, stødende bevægelse bare vil føre til ødelæggelse af afløbsrøret. Det er nemmest at bruge splitten fra bundproppen og videre, idet splitten ellers skal vende en ekstra gang igennem vandlåsen.
Bundproppen sidder ofte ret godt fast. Den er normalt fremstillet af messing idet en jernprop vil ruste uløseligt fast. Dette forhindrer alligevel ikke korrosion og proppen vokser fast, hvis den kun sjældent løsnes. Messing er blødt og beskadiges hvis der anvendes vold for at løsne den. Anvend en fastnøgle eller en passende top fra et topnøglesæt. Sørg for at værktøjet får ordentligt greb om bundproppen før der lægges kræfter i. Stik en trælægte ind i rørets u-formede bøjning så der kan holdes igen. Begynd med at spænde proppen lidt, inden den løsnes. Hold en spand under så vandlåsens forurenede vand ikke løber ud på gulvet.
Sidder den stadig fast, må røret opvarmes med en blæselampe, hvorved jernet i røret udvides i forhold til proppen. Pas på brandfaren, og haven ildslukker og en spand vand parat inden arbejdet påbegyndes. I stedet for blæselampen kan der hældes flere hold kogende vand i vandlåsen, men det er ikke så effektivt.
Er det stadig ikke muligt at fjerne proppen, må en fagmand tilkaldes.
Når bundproppen er fjernet, stødes og vrides splitten ind gennem afløbsrøret indtil der er hul i forstoppelsen; der skylles efter med vand i flere minutter, så alle urenheder fjernes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her