Logo

Døre - bliver skæve og binder/springer op

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Når en dør bliver skæv og binder/springer op af sig selv, skyldes det tit, at den er sunket i hængsel-siden, og hængslerne derfor er blevet skæve.
Her kommer den såkaldte hængselbukker eller hængselretter ind i billedet. Den er faktisk uhyre nem at bruge.
Du skal regne med, at hængslerne skal bukkes i både døren og i karmen. Undertiden kan det være svært at komme til hængslerne i karmsiden. I såfald kan det være nødvendigt at afmontere dem og i stedet bukke dem i skruestikken.
Hvis døren er sunket uden at den er blevet skæv - behøver du hverken bukke hængsler eller høvle af døren. For problemet klares som oftest ved hjælp af et par hængselskiver. Så prøv det, inden du går i gang med at bukke hængslerne. Husk, at der skal placeres skiver på begge hængsler. Ellers opstår der bare en ny skævhed et andet sted.

Altså:
1. Inden du begynder at rette hængslerne, bør du prøve med et par skiver. Husk, at der skal skiver på begge hængsler. Hjælper det ikke, må du i gang med hængselbukkeren eller den helt store knibtang.

2. Løft eller skru døren af hængslerne, så du kan komme til at bukke hængslet i karmen. Buk det faste hængsel væk fra låsesiden. Hvis du alligevel ikke kan komme til, må du skrue hængslerne af.

3. Buk nu hængslet på døren. Bemærk, at hængselbukkeren har en slids, så den kan nå helt ned omkring selve hængslet. Denne del af hængslet bukkes mod låsesiden.

4. Er du ikke i besiddelse af den specielle hængselbukker, kan du ofte klare dig med en stor knib- eller bidetang, men der skal lægges godt med kræfter i, og pas godt på knoerne!.

5. Når døren er rettet op, er det ikke sikkert, at den lukker helt rigtigt. Det skyldes oftest, at låsens falle ikke kan komme helt ind i slutblikket. Brug en fil og pas blikket til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
379320-08-2015 15:39:01 Lars H
Jeg har nogle flotte gamle fyldningsdøre / fløjdøre hvor den ene er komplet vindskæv og gaber 4 cm i bunden af låsesiden. Hvordan retter jeg den selv op? Er der noget der har gode links til anvisninger på nettet?

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her