Logo

Døre - brevsprække, dørspion, indstemmet slå og sikkerhedskæde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man kan udstyre sin fordør med sikkerhedskæde, dørspion, brevsprække og alle mulige andre former for beslag.
En indstemmet lås eller cylinderlås (eller begge dele) kan holde døren aflåst, men det er ikke sikkert, at det er nok for at opnå tilstrækkelig sikkerhed. Der findes andet udstyr, der kan installeres på hoveddøre, hvor man kan udsættes for uanmeldte og ukendte besøgende. Dette udstyr omfatter blandt andet dørspioner, der gør det muligt at se, hvem der står uden for døren, inden den åbnes; og sikkerhedskæder, der gør det muligt at åbne døren delvist, f.eks. for at undersøge persondokumentation for måleraflæsere o.l. inden man lukker helt op. Måske ønsker man også at installere en brevsprække.
På bagdøre og sidedøre kan man installere ekstra låsemekanismer som f.eks. en slå, der betjenes indefra - men sådanne mekanismer vil kun virke på hoveddøre om natten, eller når man er hjemme.
Det er vigtigt, at der ikke er adgang til låsene udefra. Store brevsprækker (og kattelemme) kan gøre det muligt at nå hoveddørslåsen - lad aldrig eventuelle ekstranøgler hænge nær ved døren på indersiden. Glasdøre, især franske døre, er ikke sikre, hvis man kan få adgang til låsemekanismerne ved at slå glasset ind.

Installation af brevsprække
1. læg døren på et arbejdsbord (tag den om nødvendigt ud af dørindfatningen). Tag mål og marker åbningen på døren med blyantsstreger, centreret fra siderne. Bor et hul i hvert hjørne, indfør en kontursav i et af hullerne og sav langs med stregerne for at skære den rektangulære åbning ud. Brug gerne et land til at styre efter.

2. Tilpas gevindskruerne til dørens tykkelse. Marker og bor huller på hver side af åbningen. (Om nødvendigt hænges døren op og males). Hold brevsprækken på plads på forsiden af døren, før skruerne igennem fra dørens bagside, og sæt møtrikkerne på. Skru pladen til bagsiden af døren fast.

Installation af dørspion
1. Marker placeringen af kighullet i midten i øjenhøjde af døren (medmindre der er trin op til døren). Når der er boret for, bores der et hul ind fra begge sider af døren med samme diameter som dørspionens ydre ramme. (Nye døre hænges op og males).

2. Skru dørspionens to dele fra hinanden og sæt linsen ind i døren fra ydersiden. Fra indersiden føres tromlen ind, linsen holdes på plads, og tromlen skrues fast på den. Afslut arbejdet ved at stramme dørspionen op ved hjælp af en stor skruetrækker eller en mønt.

Installation af indstemmet slå
1. Bor et hul af samme størrelse som slåen i midten af dørens kant. Anbring slåen i hullet og rids rundt om slåens dækblik med en hobbykniv. Brug et stemmejern til at lave en fordybning til dækblikket. Anbring slåen på døren og marker nøglehullets placering.

2. Bor et hul ud til nøglehullet - gå kun ned til hullet til slåen (hvis døren er ny, males den inden der fortsættes). Skyd slåen ind i hullet og skru dækblikket fast, og fastgør derefter nøgleskiltet over nøglehullet ved at skrue det i. (Hæng døren op, hvis den ikke allerede er fastgjort i dørindfatningen).

3. Luk døren og slå slåen til, således at den laver et mærke i dørindfatningen. Bor et hul i dette mærke med samme dybde og diameter som slåen. Centrer låseblikket over hullet og rids omkring det med en hobbykniv. Laven fordybning til låseblikket. Anbring låseblikket i fordybningen og skru det fast.

Installation af sikkerhedskæde
Placer kædebeslaget på dørindfatningen; marker og bor for til skruehuller. Skru beslaget på plads. Sæt kæden i den tilhørende plade og placer denne på døren; marker og bor for til skruehuller. Skru pladen fast. Anvend så lange skruer som muligt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her