Logo

Døre - Høvling og slibning af dørplader

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
I visse tilfælde kan det være nødvendigt at høvle eller slibe dørplade eller karmtræ. Går døren kun ganske lidt på forneden, f.eks. på grund af for mange lag maling, kan et stykke sandpapir lagt om en klods af passende størrelse og tykkelse hjælpe. Klodsen lægges på gulvet og døren bevæges frem og tilbage over den.
Til høvling i dørens anslag benyttes en falshøvl. Hængsler eller slutblik skrues af. Det er den nemmeste løsning hvor døren er fineret. Ved afhøvling af dørpladen hægte s den af og stilles på kanten. Hængsler og lås tages af. Høvl, i smig dvs. med høvlen skråt, og så meget at der er plads til malingen, men ikke så meget at døren kommer til at gabe. Hægt den på under arbejdet til kontrol.
Ved høvling af finerede døre er det ikke muligt at høvle mere af end kantlisten er tyk, ligesom et sløvt høvlejern uvægerligt vil få fineren til at flosse. For' at undgå dette, benyttes et nyslebet høvlejern og et par afrettede brædder, der fastspænde s på hver side af kanten med skruetvinger. Overkanten skal ligge en anelse højere end dørpladens kant. Høvl fra brædderne og ind mod døren og fra begge sider. Bedre er det at benytte en båndpudser.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.