Logo

Døre - Justering af dørkarm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er fugerne parvis ikke lige store, må dørkarmen justeres. Tag indfatningen af den ene side af. Fjern eventuelt stopningsmateriale, så kilerne er synlige. Udføres reparationen kun af en enkelt person, må indfatningen på den side hvor døren åbner indad tages af, så fugen mellem dørplade og karm kan kontrolleres under justeringen.
Luk døren og fjern kilerne hvor fugerne er mindst og bank en større kile ind i den anden side. Herved flyttes hele karmen. Er karmen fastskruet må skruerne først løsnes. Er den sømmet, må der benyttes så mange kiler at karmtræet ikke bøjer når sømmene trækkes igennem. Går døren på i bunden, indlægges to dørringe.
luster døren med 3-4 kiler i hver side, to foroven og eventuelt to forneden, indtil dørpladen står midt i dørkarmen. Karmen fastgøres med skruer eller søm lige over øverste hængsel, ved låseblikket og lige under nederste hængsel, i alt 6 befæstningspunkter. Kilerne fra justeringen skal blive siddende, ligesom der må indlægges klodser under befæstningspunkterne for at disse ikke skal kunne strammes så meget ind at karmen bøjer.
Fugen mellem karm og mur stoppes med tjæret værk eller mineraluld. Det gør karmen tættere og forlanges ved de fleste yderdøre og entredøre. Monter indfatningerne og udspartel samlinger og sømhuller inden dør og karm males som "Maling af døre". Eventuelt må låseblikket justeres som "Justering af slutblik".
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her