Logo

Døre - hvordan man maler døre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Når en dør skal males eller lakeres, skal der vælges en passende finish. Indendørs kan man f.eks. bruge en lugtsvag, hurtigtørrende, vandbaseret maling. Udendørs bør man bruge en vejrbestandig maling: enten et tre-lagssystem (grunder, mellemstrygning og slutlag) eller en "mikroporøs" maling, der også kan fungere som grunder.
Ved døre af løvtræ eller fyrretræ kan man lade træets naturlige skønhed skinne igennem. Anvend almindelig lak til indendørs døre. Yderdøre kræver en holdbar skibslak eller lignende; en bejdse med imprægneringseffekt er også et godt valg.
Inden arbejdet påbegyndes fjernes alle dørbeslag, såsom håndtag, dørhammere osv., og alle nødvendige reparationer foretages. Ved nye døre pudses alle overflader med sandpapir; ved bestående døre fjernes al løs og skallet maling. Om nødvendigt tages al den gamle maling af døren. Nye indendørs glasdøre skal males eller lakeres, inden der sættes glas i; ved udendørs døre skal glasset sættes i (lad kittet tørre i en uge) inden de males.

Glatte døre
1. For at sikre at malingens "kant" ikke på noget tidspunkt tørrer ud (da dette vil give en stribe, der vil være vanskelig at fjerne) skal døren males i felter. Begynd i det øverste venstre hjørne. Påfør malingen med vandrette strøg indtil penslen er tør. Fortsæt med at male med vandrette strøg indtil feltet er udfyldt.

2. De vandrette strøg i det første felt glattes ud ved at komme en smule maling på penslen og påføre malingen med lette, lodrette strøg i retning ovenfra og ned, indtil feltet er udfyldt. Gå derefter hurtigt videre til det næste felt ved siden af det første.

3. Begynd på det tredje felt, idet der startes ved underkanten af det første felt. Anvend korte, lodrette strøg til at få kanten med, og vend derefter penslen om, så feltet fyldes ud med vandrette strøg. Glat feltet ud med lodrette strøg som i de foregående trin. Fortsæt med at male hvert felt på denne måde, indtil døren er malet.

4. Mal dørens lange yderkant. Brug en smallere pensel, begynd. ved overkanten og mal ned til dørens bund. På yderdøre males den øverste og underste kant. Ved indendørs døre males dørens overkant hvis den kan ses, f.eks. fra en trappe. Slut af med at male dørindfatningen, idet der arbejdes ovenfra og ned.

Fyldningsdøre
1. Hvis døren har glaspartier begyndes arbejdet ovenfra, og der anvendes en kantpensel til at male sprosserne. Kom ikke for meget maling på penslen, og undgå at få mere end en tynd stribe maling på glasset.

2. Gå videre til den øverste fyldning og mal de lister, der omgiver fyldningen inden selve fyldningen males. Gentag dette for dørens andre fyldninger, idet der arbejdes ovenfra og ned.

3. Når alle fyldninger er færdige, males de vandrette rammestykker, idet arbejdet begyndes foroven. Hvert rammestykke males efter tur.

4. Mal de lodrette rammestykker i hver side (og det midterste, hvis et sådant findes) ovenfra og ned. Mal dørens yderkant; såvel som den øverste og underste kant, hvis der er tale om en yderdør. Er der tale om en indendørs dør, males den øverste kant hvis den kan ses ovenfra, f.eks. fra en trappe. Til sidst males dørindfatningen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her