Logo

Døre - Justering af dørplade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dørpladen justeres ved hængslerne, enten ved at bøje disse med en hængselsretter, flytte på dem eller indlægge dørringe. Går døren på nederst, væk fra hængslerne, og er der for megen fuge øverst over hængslerne, er det øverste hængsel bøjet ud. Tag døren af og bøj hængslerne med hængselsretteren. Slå aldrig på dem med en hammer - skruerne slås løse og skævheden kommer hurtigt igen. I stedet for hængselsretteren kan hængslerne tages af og rettes i en skruestik; en besværlig måde og finjustering er ikke mulig. Hængselsretteren kan fremstilles af en lukket nøgle i en diameter lidt større end hængslet, der saves en slids i nøglen svarende til hængslets godstykkelse.
Hænger døren kun lidt, kan en foreløbig reparation bestå i at hægte døren af og indlægge en dørring på hver af hængslets stabler. Dørringens diameter skal svare til hængslets. I stedet for dørringe kan benyttes skiver. Dørringene løfter døren og sikrer frigang forneden. Løftes den for meget, går døren på foroven.
Dørpladen kan også justeres ved at flytte hængslerne, hvorved fugen i låsesiden øges og mindskes tilsvarende i hængselssiden. ønskes fugen i låsesiden mindre kan der under hængsel slapperne indlægges justeringsplader udskåret af blik i samme form som hængslet.
Dørpladen kan flyttes i hvilken som helst retning også ind eller ud af karmens fals, i så fald må hængslerne.. på dørplade eller karm flyttes vandret ind- eller udad.
Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.