Logo

Efterisolering - Isolering af fladt tag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Efterisolering af fladt tag kan foretages oven på taget eller indvendig. Men aldrig ved helt at udfylde hulrummet mellem den eksisterende isolering og tagbeklædningen. Hvis hulrummet er over 10 cm, vil det være muligt at trække en 5 cm måtte igennem. Hulrummet må aldrig være under 5 cm, og ventilationen må aldrig lukkes.
Isoleres nedenfra uden at dampspærren fjernes, må tillægsisoleringen maksimalt isolere halvt så godt som den eksisterende. Det er dog en absolut betingelse at bygningsreglementets minimumskrav tillofthøjde - normalt 2,30 m - kan overholdes.

Indvendig isolering
Kontroller først at bygningsreglementets minimumskrav til lofthøjde kan overholdes når der skal være 5 cm luft mellem isolering og tagunderside, og isoleringslaget er mindst 20 cm. Beklædningen fylder også noget. Kan der ikke skabes en rimelig god isoleringstykkeise, bør der i stedet isoleres udvendig.
Arbejdet udføres som "De skrå loftsflader" side 223, men ventilationsspalten skal være mindst 5 cm.

Udvendig isolering
Arbejdet kræver en nøje beregning af isoleringslagets tykkelse, men under alle omstændigheder skal dampspærren være helt tæt, og det oplagte isoleringslag mindst dobbelt så tykt som den eksisterende.
Arbejdet bør udføres så der fremkommer hældning på taget, hvorved en hel række problemer, bl.a. afvanding, fjernes. Ventilationen mellem det gamle tag og den gamle isolering lukkes først efter et år, men enkelte huller skal forblive for at sikre trykudligning. Ydervæggens isolering bør føres helt op til tagisoleringen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.