Logo

Gulv - Magnesitgulve

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Magnesitgulve eller -bordplader benyttes sjældent, idet det har vist sig at materialet ikke altid er vandbestandigt. I våd tilstand medfører det tæring af jern, f.eks. vandrør. Kontroller derfor at der er en intakt isolering mellem magnesitten og eventuelle metaldele.
Magnesitgulve er hårde at gå på, men ikke så kolde som betongulve. Gulvet har god skridsikkerhed, selv i våd tilstand. Materialet er skørt, og kan derfor ikke tåle slag eller anden overlast. Magnesit er en blanding af magnesiumoxyd og magnesiumklorid, tilsat et fyldstof, der kan være alt muligt fra asbest, sand, savsmuld til talkum og farvestoffer. De nævnte og andre fyldstoffer giver det færdige materiale forskellige egenskaber. Kvaliteten er da også meget svingende.
Beskadiges et magnesitgulv, er det muligt at foretage en reparation, men den vil altid kunne ses. Arbejdet bør overlades til en fagmand, hvis skaden ikke i stedet opfuges med en egnet fugemasse.
Når magnesitten udtørrer, støver det, hvilket er et tydeligt tegn på at det skal vedligeholdes. Mindst et par gange om året vaskes gulvet i vand, tilsat sæbespåner, inden det indgnides i en blanding af 2 dele rå linolie og l del terpentin. Arbejdet udføres om aftenen og næste dag aftørres gulvet for den linolie der ikke er suget ned i gulvet. Almindelig rengøring foretages med kost eller støvsuger, en sjælden gang med sæbespånevand.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her