Logo

Isolering af flade tage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Isolering af flade tage må udføres med særlig omhyggelighed. Alt for ofte sker der skader, fordi isoleringen ikke er tilstrækkeligt ventileret, så der dannes kondensfugt, som kan forårsage svamp- og rådangreb.
Ønsker man at forøge et fladt tags isolation, må det gøres indefra, på loftsfladen. Vær opmærksom på, at den indvendige rumhøjde skal være mindst 230 cm. Sørg for at indhente en skriftlig godkendelse fra kommunen, hvis ekstraisoleringen vil bevirke, at den frie højde bliver under 230 cm.

Den eksisterende isolering bevares som den er. Med en boremaskine med 5 mm bor bores huller op igennem den gamle loftsbeklædning pr. 25 cm. Sørg for at boret når igennem eventuelt dampstandsende lag under den eksisterende isolering. Denne perforering udføres, for at sikre, at der ikke dannes kondens inde i den nye isolering. Derefter sømmes lægter på loftet. Afstanden mellem lægterne skal svare til bredden på isoleringspladerne. Lægterne placeres vinkelret på tagbjælkerne.

Under isoleringen sømmes et lag plastfolie. Samlinger udføres med 20 cm overlæg som ombukkes dobbelt. Lad folien hænge 5 cm ned ad væggene ved loftets begrænsninger. Nu opsættes selve loftsbeklædningen. Man kan vælge mellem gipsplader og brædder. Ønsker De en anden form for beklædning bør De sikre Dem at den kan godkendes af brandmyndighederne. Spørg i kommunens tekniske kontor. Ved vægge afsluttes med en skyggenotliste. Skær den overflødige folie væk med en skarp kniv.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.