Logo

Vindue - isolerende forsatsramme - lav den selv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man kan let selv fremstille en forsatsramme. Køb lister i dimensionerne 12 x 36 mm og 16 x 36 mm. Af de tykke lister tilskæres fire stykker som kan danne en ramme 2 mm mindre end karmens indvendige mål. Derefter tilskæres af de tynde lister fire stykker som kan danne en ramme som er 20 mm større end karmens indvendige mål.
Listerne samles til en ramme med fals. Stykkerne limes sammen og forstærkes med hjørnebåndsbeslag.
Forsatsrammen monteres med hængsel eller forvrider.

I stedet for egentlige forsatsrammer kan man montere et ekstra lag glas på den eksisterende vinduesramme. Det ekstra glaslag monteres på rammens indvendige side ved hjælp af et lille kantprofil. Der findes flere iyper i handelen. Vinkeljern med glasliste, Vinkeljern med kitfals, Plastprofiler, Træliste med not.

Er det eksisterende vindue forsynet med et fast lag glas, placeres forsatsrammen som foran angivet. Også her skal forsatsrammen forsynes med tætningslister. For at undgå kondensfugt imellem glassene bores ventilationshuller i karmen. Bor to i overkarmen og to i underkarmen. For at forhindre insekter og støv i at trænge ind kan man stoppe en smule glasuld i hullerne udefra.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektor:Effektiv reklame - klik her