Logo

Jordfugtighed

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fugt fra jorden vil, hvis den ikke stoppes, trænge op i murene til en højde på omkring 1000 mm. Derfor har de fleste nyere huse indbygget et fugtisoleringslag i væggene i en højde af ca. 300 mm over jordens overflade. Massive betongulve indeholder en fugtisoleringsmembran. Disse fugtisoleringslag holder huset tørt. Hvis en del af disse fugtisoleringslag skulle gå i stykker, kan det føre til, at jordfugtigheden trænger op i murene. Symptomerne er mørke pletter nederst på væggene, ofte sammen med en skjold, der viser det niveau, fugten er steget til.
Hvis man har mistanke om at der er trængt jordfugtighed op i murene, bør man først kontrollere om fugtisoleringslaget er blevet omgået ved at der er pakket jord op mod ydermuren. Der findes gør-det-selvløsninger på problemet, men de fleste foretrækker at lade fagfolk installere et nyt fugtisoleringslag, hvor der er behov for det. Det er muligt at behandle jordfugtighed i massive gulve ved at grave gulvet op og lægge det igen med henblik på at tilføje en fugtisoleringsmembran, men det er en nemmere løsning at påføre adskillige lag af en flydende fugtisoleringsmembran.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.