Logo

Kloak og afløb - Rensning af brønde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brøndene skal altid være vandfyldte i bunden. Er de ikke det, hældes et par spande vand i. Forsvinder vandet igen, er brønden utæt og må graves op og repareres eller udskiftes. Vandet tjener som vandlås, der forhindrer lugt i at stige op. Lugt fra brøndene tyder på for lille vandstand i bunden, oftest på grund af utætheder. For høj vandstand derimod, tyder på forstoppelse.
Bundfældet slam optages med en renseskål med åben/lukke-mekanisme, eller med en fladbundet skål med en snegleformet kant. Når snegle skålen drejes rundt medens den holdes hårdt mod bunden, fyldes den med slam. Slammet løftes op i en spand og bæres væk til nedgravning. Det må naturligvis ikke hældes i kloakken. Når der ikke samles mere slam op med renseskålen, spules siderne og brønden skylles grundigt igennem med vandslangen. Forsøg at få vandstrålen til at gå op gennem brøndens afgangsrør, så eventuelle urenheder her også skylles bort.

Rensning af inspektionsbrønden
Fjern dækslet og kontroller at banketterne er rene og fri for slam. Slamaflejringer på banketterne betyder at der har været oversvømmelse i kloakken. Vandstigning kan skyldes overbelastning af kloaksystemet, forstoppelser, m. v. Står der vand i inspektionsbrønden, kontrolleres hovedkloakkens brønde i vej siderne. Er der ikke højvande i dem, er problemet normalt en forstoppelse i stikket, kloakledningen mellem inspektionsbrønden og hovedkloakken.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her