Logo

Lås - Paskvilbeslaget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
På terrassedøre er lukke- og låsemekanismen oftest et paskvilbeslag, der består af en låsekasse og to stænger. Ved en bevægelse af håndgrebet, bevæger disse stænger sig gennem nogle føringer ind i et nedfældet slutblik eller ind i en påskruet føring.
Paskvilbeslaget er enten monteret som et synligt beslag eller det er indfældet i døren så kun låsekassen ses. Styrken af beslaget er ikke større end stængerne s afslutning i slutblikket, hvad enten det skyldes at beslaget ikke sidder fast eller at stængerne ikke når dybt nok ind.
Specielt hvis dørene åbner indad, og stængerne afsluttes i føringer som er skruet fast til dørtrin og overkarm, er der grund til at kontrollere monteringen og eventuelt udskifte skruerne med andre som er længere og kraftigere.
Låsekasse og føringer skal smøres lidt men ofte, samtidig med at nederste hul skal renses så stangen ikke støder på. Rammer stængerne ikke præcist, må føringerne eller slutblikket flyttes. Men en lille skævhed kan normalt tolereres og vil ofte trække døren til så den bliver tættere. Er stængerne s ender ikke svagt afrundet, så de let griber fat i slutblikket, kan de files til med en metalfil. Men ikke så meget, at beslagets styrke mindskes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her