Logo

Malerarbejde - Maling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Maling består af fem forskellige stoffer: farvekorn, opløsningsmiddel, bindemiddel, fyldstof og hærde stof, alt blandet sammen til en maling, færdig til brug.

Farve
Brugsanvisningen på dåsen skal følges, specielt de anvisninger der gælder forbehandlingen. Malingen skal røres grundigt igennem, også med mellemrum under arbejdets udførelse. Kan dåsens indhold ikke række til hele arbejdet, åbnes en ny, når der er ca. 1/3 tilbage, og malingerne røres grundigt sammen. Herved undgås en farveforskel. Har malingen stået og trukket skind, fjernes dette og malingen sis gennem en nylonstrømpe inden arbejdet genoptages.
Mal aldrig på våde eller fugtige overflader. Det vil få malingen til at skalle af. Selv høj luftfugtighed lige efter regn kan være tilstrækkeligt til at forringe resultatet. Emnet skal være tørt, det er ikke nok at overfladen er det.

Sikkerhedsregler
På maleremballager er påtrykt to forskellige informatio.ner. Den ene er en frivillig sikkerhedskode, den anden ,en tvungen markering der følger giftloven. Giftlovens markeringer er en kombination af symboler og tekst, der udbygger symbolerne s betydning.
Den frivillige markering er to tal, adskilt med en skråstreg. Det første tal fortæller om indholdet af opløsningsmidler, og heraf kravet til ventilation. 0 er den laveste
værdi, 3 den højeste. Tallet står for såvel mængden af opløsningsmidler som disses sundhedsskadelige virknimnger.
Tallet efter skråstregen angiver indholdet af andre sundhedsskadelige stoffer udover opløsningsmidlet. Tallet går fra 0 til 6. Nullet benyttes til at markere at der ikke er tilsat noget som helst, altså et rent opløsningsmiddel.

Maling som dampspærre
Til normalt brug er de væsentligste komponenter opløsningsmidlet og glansen, men tætheden, udtrykt i PAMtallet (Pressure Against Moisture) har ligeledes stor betydning. Den fremtidige måleenhed udtrykkes i Z-værdi, der er ca. 1/2 PAM. Malinger kan virke som utilsigtede dampspærrer, hvor de kan skade mere end de gør gavn. Ved flader, hvor der ønskes høj vanddamp-gennemtrængelighed, bør PAM-tallet ikke overstige 2.

Vejledende PAM-værdier:
kalk 0,4,
olieemulsionsmaling 0,6
cementpulvermaling 0,9
kunstgummimaling 2,3
plasticmaling 2-5
acrylplastmaling 3-8
alkydoliemaling 5-10
oliemaling 17.
PAM-værdien øges for hver påføring af lag maling.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her