Logo

Maling - Blanding af farver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Farverne skal harmonere indbyrdes og i forhold til omgivelserne. Gør de det, vil de farvede flader aldrig virke afstikkende eller fremmedartede. Ved afsætning af farver ændres rummets udtryk, idet mørke flader opfattes stærkere end lyse. Et langt rum kan således gøres kortere ved at male de korte flader mørkere end de lange. Sidevæggene og loftet vil føles sænket, hvis de males mørkere end væggene.
Ved bestemmelse af hvilke farver der skal anvendes hvor, er det nødvendigt først at opmale felter på mindst 30 x 30 cm i de farver der ønskes anvendt. Det er ikke nødvendigt at male direkte på væggen. Brug et stykke maskinpapir eller tyndt karton. Prøverne opsættes hvor farverne tænkes brugt, så intensitet, lys og kulør kan vurderes i forhold til omgivelserne.
Hvis farven virker forkert kan den ændres ved iblanding af en ren grundfarve - rød, gul eller blå - eller den kan dæmpes (brækkes) med sort eller hvid.
Farverne skal have tid til at tørre helt op før deres endelige virkning kan bedømmes, idet de fleste farver fremtræder mørkere når de er tørre.
Den ønskede farveprøve tages med til farvehandleren hvor en tilsvarende bestemmes i farvekataloget og blandes herefter. Siden er det muligt at supplere med en farve magen til. Det er svært at blande og sammensætte farver, men et par eksempler kan måske lede i den rigtige retning:

Orange blandes af rød og gul
Violet blandes af rød og blå
Grøn blandes af gul og blå
Olivenbrun blandes af blå, gul og sort Lysebrun blandes af rød, grøn, gul og hvid Mørkebrun blandes af rød, sort og grøn: .

Glans
Ældre huse er ofte malet så pudsede flader fremstår matte mod det blankere træværk, en tradition der bør fortsættes, idet de blanke farver klæder træ og de matte skjuler småfejlene i pudsarbejdet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her