Logo

Maling - brug af sprøjtepistol

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er værd at overveje at anvende elektrisk sprøjtepistol til at male vægge med, hvis man har mange fuldstændig tomme rum, der skal males - f.eks. når man flytter. En sprøjtepistol kan imidlertid ikke bruges til at male lofter. Selvom en sprøjtepistol kan påføre malingen hurtigt, skaber den en sky af fine partikler, der betyder, at man er nødt at dække alle døre, vinduer, gulve og alt træværk fuldstændig til, inden den anvendes. Det er også en vanskelig - og langvarig - proces at rengøre sprøjtepistoler, så man bør grundigt overveje, om det er det rette redskab at bruge.
Tyndtflydende typer maling fungerer generelt bedre i sprøjtepistoler end drypfri maling. Det kan faktisk være nødvendigt at fortynde malingen, inden den kan anvendes. Følg producentens anvisninger. Sørg for at si malingen; derved undgår man at stoppe sprøjtepistolens dyser til.
Man skal bære respiratormaske og beskyttelsesbriller for at undgå at inhalere partiklerne eller få dem i øjnene under arbejdet. Man skal også sørge for at rummet er godt ventileret; man bør dog undgå blæsende dage, hvor der kan opstå trækvinde i rum med åbenstående vinduer.

1. Sprøjtepistoler er alle lidt forskellige, så det er en god ide at øve sig først på en prøveflade, således at man bliver fortrolig med pistolens sprøjtemønster og optimale sprøjteafstand.

2. På flade overflader skal man holde sprøjtepistolens dyse i samme afstand fra og i en ret vinkel på væggen, idet man bevæger pistolen fra side til side. Dette opnås ved at bøje håndledet, efterhånden som hver bevægelse frem og tilbage afsluttes. Sørg for, at der ikke sprøjtes i en bue.

3. ved udvendige hjørner sprøjtemales væggen til en afstand på ca. 150 mm fra kanten. Derefter stiller man sig foran væggens afslutning og maler hen over den med korte bevægelser fra side til side, efterhånden som der arbejdes nedad. Gentag dette for den tilstødende væg.

4. ved indvendige hjørner males h_r af de tilstødende vægge først; ligesom før til en afstand af omkring 150 mm fra hjørnet. Derefter fyldes hjørnet ud ved at rette pistolen mod området og bevæge den ovenfra og ned i en glidende bevægelse.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her