Logo

Maling - effekt, lasering med pensel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lasering med pensel er let at udføre, og er derfor en glimrende introduktion til maleeffekternes verden, hvor grundprincipperne er de samme, men virkningen kan varieres ved hjælp af forskellige redskaber og teknikker. Fremgangsmåden er simpel: væg eller loft males ganske enkelt med et lag ensfarvet maling, hvorefter der påføres et lag fort yndet farve i en anden nuance, således at det underste lag kan skimtes igennem på visse steder.
Traditionelt anvendte man limfarve eller stærkt fort yndet oliemaling til det øverste lag. Nu til dags bruger de fleste almindelig emulsionsmaling blandet med en lasur på vandbasis. Man kan beskytte arbejdet med et lag lak.
Farvesammensætninger i lyse toner er bedst til store flader, mens mørkere toner anvendes til at skabe en dramatisk virkning på mindre, afgrænsede områder.

1. Påfør det nederste lag maling og lad det tørre. Derefter blandes det øverste lag - en del mat emulsionsmaling til fire dele lasur - godt sammen med en lille pensel. En liter er nok til at give en flade på ca. 3 kvadratmeter to lag.

2. Brug en pensel til at påføre det første lag fort yndet farve, idet der anvendes tilfældige penselstrøg til at dække et område på omkring 1 kvadratmeter. Sørg for at bruge al malingen på penslen.

3. Bryd den malede overflade med stødvise bevægelser af kanten af pensiens børster. Gå videre til næste del af fladen. Gentag trin 2, og bryd atter en gang lasure_ op med kanten af børsterne. Fortsæt indtil hele overfladen er dækket af lasuren.

4. Når lasuren er tør, gentages trin 2 og 3, således at der påføres i alt to lag af den farvede lasur. Dette vil give farven større dybde. Når det andet lag er tørt, kan man påføre et lag klar, mat lak for at gøre overfladen vaskbar og mere holdbar.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her