Logo

Maling - effektmaling med klud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Maling med klud er endnu en teknik, der kan anvendes til at skabe en effekt med "knækkede" farver; den giver et gravere resultat end maling med svamp. Denne simple teknik går ud på at påføre det underliggende lag maling et lag farvet lasur, der derefter fjernes delvist ved at presse et rent stykke sammenkrøllet stof mod overfladen.
Den opnåede virkning afhænger af, hvor hårdt stoffet er krøllet sammen og af dets sugeevne. Naturstoffer absorberer mere maling end syntetiske stoffer. Det er nemmest at male en væg eller et loft med klud, når man er to om det; idet en person påfører lasuren, og den anden følger efter og dupper med kluden.
Når man laver maleeffekter med klud, opnås de bedste resultater ved at bruge farver i nuancer, der ligger tæt op ad hinanden, og påføre den mørkeste nuance oven på den lyse.

1. Påfør det underliggende lag maling: Anvend emulsionsmaling, hvis der skal anvendes en emulsionsmaling blandet med lasur, eller oliemaling, hvis der skal anvendes en farvet olielasur (se trin 1 under Effektmaling med klud - rulning). Påfør derefter et jævnt lag farve oven på det underliggende lag.

2. Krøl et stykke rent, fnugfrit stof sammen og pres det forsigtigt ind mod den våde farve, så noget af den fjernes. Gå videre til den næste del af væggen, idet de to områder blandes omhyggeligt ind i hinanden.

3. Bliv ved med at duppe kluden mod væggen indtil den er dækket med farve, hvorefter den foldes sammen, således at der fremkommer rent stof. Når stoffet bliver gennemvædet af lasur, udskiftes det med et nyt stykke. De brugte stofstykker lægges til tørre inden de smides væk.

4. Fortsæt med at påføre malingen og duppe den af indtil enden af væggen. Ved hjørner påføres lasuren ved, at penslen trækkes bort fra kanten for at forhindre lasurlaget i at blive for tykt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her