Logo

Maling - effektmaling, dupning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dupning er en af de mest diskrete og underspille de male effekter og skabes ved at påføre en farvet lasur over et underliggende lag halvblank vinylmaling, hvorefter den våde overflade duppes med en stor, flad, korthåret duppekost. Derved løftes små prikker af lasuren bort, afhængigt af hvor kraftigt et pres der anvendes.
Det kan være en vanskelig teknik at anvende på vellykket vis, og hvis der bruges en børste, er det lettest at være to om opgaven, hvor den ene påfører lasuren, og den anden dupper den våde overflade af. På større flader kan man som et hurtigt alternativ anvende en kortluvet mohairmalerrulle til at duppe overfladen.
Ved dupning kan man se ganske små prikker af det underliggende lag maling gennem den øverste lasur, hvilket skaber en diskret kornet effekt.

1. Påfør det underliggende lag maling og lad det tørre. Derefter blandes og farves lasuren og påføres med pensel i et jævnt, tyndt lag over et område på højst 1 kvadratmeter.

2. Duppekosten anvendes til at duppe lasuren jævnt over hver flade, idet børsten hver gang lige netop overlapper det foregående område. (Hvis man arbejder sammen med en anden, kan vedkommende påføre lasuren på det næste område, mens man selv dupper).

3. Man bør indimellem fjerne lasuren fra børsterne ved at tørre dem af med rene klude eller papir.

4. Dupning kan også udføres med en kortluvet malerrulle ved at køre den op og ned i en række parallelle striber og derefter køre den på tværs af striberne. Vær omhyggelig med ikke at lade rullen glide - det vil tørre malingen af i stedet for at give den struktur.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her