Logo

Mur - mur et hul til i muren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Efter at have fået sprøjtet isolering ind i hulmuren, har du opdaget at håndværkerne har glemt at lukke et enkelt hul i muren, o0g heldigvis har du murstenen.
Opgaven er hverken svær eller tidskrævende. Dit største problem bliver at finde en klat mørtel - for du skal ikke bruge særlig meget. Du kan eventuelt bruge tørmørtel, der fås i små mængder.
Det er vigtigt at gøre grundigt rent i hullet. Du skal også forvande hullets sider, før du kommer mørtel på - ellers suges vandet for hurtigt ud af mørtlen.
Når der kun er tale om en enkelt sten, kan du muligvis undgå at syre af efter tilmuringen.
Men er der efter en dags tid et hvidt eller gråligt slør omkring stedet efter mørtlen, vander du først med kosten. Bland dernæst en del saltsyre i 10 dele vand, pensl syreblandingen på og skyl efter med masser af vand efter et par minutter. Så er hinden væk igen.

1. Efter rengøring forvandes hullet - kom godt ind i alle hjørner. Dyp murstenen i vandspanden et øjeblik. Mur og sten må ikke drive af vand.
2. Bland mørtel med vand til en konsistens som tyk grød. Brug en lille spandeske og læg så en stor klat mørtel i bunden af hullet.
3. Læg mest mørtel i hullets bund/på undersiden af murstenen. Læg også en klat oven på stenen og tryk også lidt fast på begge stenens sider.
4. Lirk forsigtigt stenen på plads, så dens underkant flugter med de øvrige sten. Brug mere mørtel, hvis stenens underkant ligger for lavt.
5. Læg mørtlen på et pudsebræt eller en plade, når du fylder fugerne ud ved hjælp af en smal fugeske. Fyld alle fugerne ud.
6. Vent et kvarter, før du vasker reparationen med en svamp. Hvis du er grundig og forsigtig, kan du i bedste fald undlade at syre af dagen efter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her