Logo

Mure - luk hullerne efter hulmursisolering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Du har stadigvæk de pågældende mursten og skal lukke hullerne.
Opgaven er under ingen omstændigheder svær eller tidskrævende. Din største opgave bliver at finde lidt mørtel. Du kan eventuelt bruge tørmørtel, der fås i små mængder.
Det er vigtigt at gøre grundigt rent i hullet - det vil sige, at du skal feje med en stiv kost, så du fjerner alt løst støv og snavs. Du skal også forvande hullets sider, før du kommer mørtel på - ellers suges vandet for hurtigt ud af mørtlen.
Er der kun er tale om en enkelt sten, kan du muligvis undgå at syre af efter tilmuringen.
Men hvis der efter en dags tid er et hvidt eller gråligt slør omkring stedet efter mørtlen, vander du først med kosten.
Dernæst blander du en del syre i 10 dele vand, pensler syreblandingen på og skyller efter med masser af vand efter et par minutter. Så er hinden væk igen.

1. Efter rengøring skal hullet i muren forvandes - kom godt ind i alle hjørner. Dyp murstenen i vandspanden og vent et øjeblik. Mur og sten må dog ikke drive af vand.

2. Bland mørtel med vand til en konsistens som tyk grød. Brug en lille spandeske og læg så en pæn stor klat mørtel i bunden af hullet. Dæk eventuelle planter nedenunder til.

3. Der skal bruges mest mørtel i bunden af hullet/på undersiden af murstenen. læg også en klat oven på stenen og tryk også lidt fast på begge stenens sider.

4. lirk så forsigtigt stenen på plads i hullet, så dens underkant flugter med de øvrige sten. Er den for lav, må du bruge mere mørtel. Er den for høj, presses stenen ned.

5. Læg mørtlen på et pudsebræt eller en plade, når du fylder fugerne ud ved hjælp af en smal fugeske. Fyld alle fugerne godt ud, så reparationen ligner omgivelserne.

6. Vent et kvarter, før du forsigtigt vasker reparationen med en svamp. Hvis du er grundig og forsigtig, kan du i bedste fald undlade at syre af dagen efter.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!