Logo

Trappe - Udskiftning af rund baluster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En beskadiget baluster fjernes ved at save den over med et skråt snit. De to dele løsnes ved hjælp af en rørtang, således at hullerne ikke deformeres.
Når balustren er fjernet, spartles og slibes omkring hullerne. En ny rundjernsbaluster tilpasses så længden er lig højden mellem vange og håndliste tillagt ca. 4 cm, alt efter hvor stejl trappen er. Jo stejlere, jo mere. Brug den gamle baluster som mål. Enderne files runde, så trappens overfladebehandling ikke beskadiges når den monteres. Det kontrolleres at rundjernet passer stramt i hullerne. Viser det sig at hullet er for stort, må det opbores, og der fastlimes en stramt passende træprop. Når limen er tør, bores et nyt hul, der passer til balustren. Dybden af hullet i vangen skal være det halve af balustren s merlængde. Ofte vil der være boret så dybt, at en træprop må presses i. Hullet i håndlisten opbores til den samlede overlængde. Pas på ikke at bore igennem håndlisten.
Balusterender og -huller indsmøres i en lim, der både kan binde på træ og metal. Balustren presses først op i hullet i håndlisten, indtil det er muligt at skubbe den anden ende af balustren ned i vangens hul. Herefter trykkes balustren i bund, således at der er .lige dele af merlængden i såvel håndliste som vange. Overskydende lim aftørres. Håndlisten må ikke benyttes, før limen er hærdet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her