Logo

Væg- og gulvfliser - Fugning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fugning bør tidligst ske efter 2-3 dage. Fugemørtelen oprøres til en ikke for tynd masse efter brugsanvisningen. Til gulvfliser anbefales en tynd masse, så fugerne fyldes helt ud. Fugemørtelen påføres med en gummispartel og alle fuger skal fyldes helt. Spartelen bevæges jævnt i en vinkel på 45° i forhold til fugerne, så mørtelen ikke trækkes op igen. Når fugemassen er tilpas tør, hvilket normalt tager en time, afvaskes fliserne med rent vand og en svamp. Fortsæt indtil fliserne er helt rene. Poler med rene, tørre klude, så alle rester fjernes.
Har væggen alligevel et gråt slør i tør tilstand, foretages en afvaskning med normal eddike eller et specialprodukt til fjernelse af kalk og cementslør. Benyt aldrig saltsyre eller andre stærke midler, uden at have undersøgt om fliserne kan tåle det. Samtidig undgås beskadigelse af andre bygningsdele og f.eks. badekar, som normalt ikke tåler syre.
En skrappere behandling kan være påkrævet hvis væggen stadig fremstår sløret. Men denne må tidligst foretages efter at eventuelt nystøbt beton har fået lov til at tørre i mindst et halvt år. Alt fedt renses af ved at vaske med en sodaopløsning, inden kalkfjerner benyttes. Vask efter med rent vand og lad fliserne tørre helt. De kan til slut behandles med et tyndt lag af en blanding af 1 del linolie og 3 dele terpentin.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.537 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her