Logo

Væg- og gulvfliser - Opsætning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kontroller at alle leverede fliser er som forventet og bland pakkerne, idet der altid vil være afvigelser i såvel farve som størrelse. Afbryd eventuel gulvvarme i god tid for at bindemidlet ikke skal tørre for hurtigt.
Beregn overkanten af det færdige gulv. Fliserne skal starte en fuge oppe. Er gulvet ikke vandret, beregnes højden hvor der er størst afstand. Der afsættes en vandret linie ved hjælp af et waterpas. Langs denne linie monteres et midlertidigt bræt, som næstnederste fliserække skal stå på. Over køkkenborde og andre steder hvor fladen er vandret, opsættes ikke en liste. Her begyndes med en fuge.
Fliserne prøveudlægges, så der ikke kommer små lus i hjørnerne. Skær hellere i begge sider, så ingen flise bliver under en halv bredde. Kontroller at lodrette hjørner er vinkelrette på den vandrette begyndelseslinie. Er der store skævheder, må væggene oprettes. Mindre skævheder kan normalt rettes under opsætningen.

Bindemidlet påføres med en 6 mm tandspartel på et areal der kan færdiggøres inden for ca. et kvarter. Der arbejdes vandret, og hele rækken færdiggøres inden der begyndes på en ny række. Er fliserne forsynet med afstandsstyr støde s disse sammen så en lige stor fuge kan overholdes overalt. Ellers må der benyttes hjælpemidler som specielle afstandsklodser, specialsnor eller søm. Flisen presses fast i bindemidlet medens den vrides en lille smule, så bagsiden fyldes helt ud. Kontroller ind imellem udfyldningen ved at trække flisen fra. Den skal straks presses på plads igen. Fliserne skal opsættes helt plant, så ingen springer frem i forhold til de øvrige.
Står næstnederste række på et bræt, fjernes dette forsigtigt når bindemidlet er hærdet og nederste række fliser skæres til og monteres.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!