Logo

Vægge - forskellige typer fliser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Håndlavet flise, Terracottaflise, Flisebort med reliefmønster, Reliefflise, Standardflise,
Profileret flisebort/kant, Flisebort med tovmønster, Flisebort, Billedflise, Fliser med afrundet kant.

Porcelænsfliser anvendes som vægbeklædning i to af hjemmets vigtigste områder - køkkenet og badeværelset. I begge tilfælde vælges de primært, fordi de giver en holdbar og fuldstændig vandtæt overflade, der er let at rengøre. De sættes op ved hjælp af et særligt fliseklæbemiddel, og de kan sættes op på gipsvægge, vandtæt spånplade og endog oven på gamle fliser. Fliser kan fås i mange forskellige ensfarvede og mønstrede udgaver, og laves i flere forskellige standardstørrelser. Det er let (om end noget tidskrævende) at sætte fliser op, når først placeringen af fliserne er planlagt rigtigt. Det er dog en relativt dyr form for vægbeklædning.

Små mosaikfliser egner sig perfekt til at beklæde store flader med fliser - fugerne hjælper med til at bryde farven.
Undgå at bruge mørke fliser i brusenicher, hvis vandet i området er hårdt; ellers vil fliserne altid fremstå med en hvid film af kalk.

At beklæde en del af væggen med fliser - op til en højde på omkring 1220 mm er et både økonomisk og smukt alternativ i badeværelser. Hvide fliser er som regel de billigste. Afslut overkanten af det flisebeklædte område med en flisebort eller en række kantfliser (de kan bruges til at give noget farve).
Man kan også anvende kantlister af plastic eller træ.

Der findes et meget stort udvalg af mønstre og motiver på fliser, hvilket gør det muligt at skabe sit eget dekorative udtryk. Visse fliser kan kombineres, så de danner et større motiv.
Det samlede areal bag et køkkenbord er relativt lille, så det er muligt at anvende stærke farver, der ville kunne virke overvældende på større flader.
Man kan opnå et mere samlet udtryk i badeværelset ved også at beklæde gulvet og badekarret med fliser.
Man kan anvende mønstrede fliser som borter. Her bryder den nederste smalle bort flisernes stærke farveholdning. Langs overkanten passer kantfliserne til den mønstrede bort under dem.
I køkkenet anvendes fliser til at skabe en holdbar vægflade, der er let at rengøre mellem arbejdsfladen og overskabene. Man kan kombinere forskellige farver i et simpelt geometrisk mønster, eller fordele mønstrede fliser i et tilfældigt mønster hen over en flade med ensfarvede fliser.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektor:Effektiv reklame - klik her