Logo

Vægge - Opsætning af profillister på vægge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De såkaldte billedlister og panellister er profillister af træ, der sættes op på væggen; de førstnævnte over hovedhøjde og de sidstnævnte omkring hoftehøjde. Billediister gør det muligt at hænge billeder op uden at lave mærker i væggene med søm eller billedkroge, og de giver et visuelt afbræk i rum med høje lofter. Panellister beskytter væggene mod at blive beskadiget af møbler, der flyttes uden omtanke; især stole. Området under en panelliste er ofte beklædt med træpaneler eller et særligt tapet; væggen oven over listen males eller tapetseres.
Både billedlister og panellister var meget populære i klunketiden, og denne popularitet er nu genoplivet.

1. Alle profillister sættes op pa samme måde; der anvendes skruer og rawlplugs eller blot skruer, hvis væggene er af gipsplade. Begynd med at tegne en vandret vejledende blyantsstreg rundt i rummet i den højde, listen skal sættes op.

2. Der bores for til skruerne, herunder også til undersænkning, med mellemrum på 600 mm. Hold et stykke liste op med den ene ende i et indvendigt hjørne, marker skruernes placering påvæggen, bor ud og kom om nødvendigt rawlplugs i hullerne.

3. Stød de næste stykker liste op mod hinanden, indtil det næste indvendige hjørne nås. Tegn listens profil op på enden af det næste stykke og skær det til med en løvsav. Gentag processen i trin 2 for at fastgøre dette stykke, og fortsæt på denne måde rundt i rummet.

4. Ved udvendige hjørner skæres listerne til med 45° hjørner ved hjælp af en listesav og geringskasse. Lim samlingerne og slå stifter i dem, når listerne er sat op; dette forhindrer dem i at springe op senere.
Til sidst dækkes skruehovederne med træcement.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her