Logo

Vægge - forskellige vægbeklædninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Vinyltapet, Præget tapet i "lincrusta" (linoliebehandlet lærred), Fløjlstapet, Strukturtapet, Hessiantapet, Silketapet, Præget vinyltapet, Savsmuldstapet, Grundpapir, Borter

Tapeter (der ikke allesammen er baseret på papir) har to fordele, som maling ikke har: De kan dække vægge og lofter med et gentaget mønster, og de kan give overfladen struktur. Den endelige virkning kan være rent dekorativ, men den kan også indebære praktiske fordele; overfladen kan f.eks. være holdbar og let at rengøre. Det er ikke vanskeligt at tapetsere, når først man behersker den grundlæggende teknik, og tapetsering er en relativt hurtig måde at udsmykke et rum på. Som begynder bør man købe forlimet tapet og huske, at visse typer mønstre er svære at få til at passe sammen, og at billigt tapet har en tendens til at gå i stykker.

Blomstret tapet har en rustik og gammeldags charme, der kan være i perfekt overensstemmelse med stilen i et rum. Når man sætter et gammelt hus i stand vil denne type tapeter hjælpe med til omgående at genskabe stilen.

Borter anbringes normalt i panelhøjde eller under loftskanten, men kan også anvendes andre steder med stor virkning. Fx kan en bort gøre en ellers ikke bemærkelsesværdig fodliste til noget særligt.

I meget trafikerede rum, som fx køkken og gang, bør man anvende et holdbart og vaskbart vinyltapet.

I smalle områder virker enkle tapeter bedst, eventuelt med et lille mønster - kraftige mønstre kan virke trættende på øjet. Man kan begrænse brugen af tapetet, så det kun optræder under en panelliste.

Man kan få tapeter i en lang række mønstre og strukturer, herunder også tapeter der efterligner maleeffekter. Man kan klistre en svampemalet flade op - eller en stribet laserende effekt - uden at gøre arbejdet.

Man kan anvende tapet til at skabe en rumlig illusion, f.eks. til at gøre et rum større. Striber kan give en fornemmelse af højde og bedre plads i små rum.

Tapet kan dække så mange revner i vægge og lofter, som det skal være, hvilket gør tapet til en uvurderlig hjælp ved istandsættelse og udsmykning af ældre huse. Som alternativ kan man opsætte grundpapir og male over det.

Der findes en lang række forskellige typer tapet, herunder ensfarvet tapet (hvidt er meget populært) med prægede mønstre.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her