Logo

Vægge - mal en murstensvæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Slip levende fra at male en (indendørs) gul murstensvæg med såkaldt tilbageliggende fuger.
Sprøjtepistolen er absolut langt den bedste maskine til at male en murstensvæg med tilbageliggende fuger.
For at få et holdbart resultat er bundbehandlingen meget vigtig. Start derfor med en vandig forankringsgrunder, der sikrer dels en ordentlig vedhæftning for de næste lag, dels at vandet ikke suges ud af malingen og direkte ind i stenene. Denne del af opgaven klares bedst med en stor kost. Til gengæld kan du bruge sprøjtepistolen til resten af arbejdet.
Det består af en behandling med en såkaldt stop-grund, der forhindrer gule gennemslag fra murstenene - igennem den færdigmalede overflade. Slut af med to lag akrylmaling.

Malingen skal have den rigtige konsistens, når den sprøjtes på. Det ser du på et viskosimeter, der er et lille bæger, som fyldes med maling. Er viskositeten korrekt, skal det tage et bestemt antal sekunder for malingen at løbe ud.
Sprøjtepistolen skal også indstilles korrekt. Det er et spørgsmål om tryk og om korrekt dyse. Læs brugsanvisningen grundigt. Bruger du for lidt maling, dækker den dårligt. Bruger du for meget, løber malingen i »gardiner« ned ad væggen.
Tøm rummet for løse genstande som møbler, tæpper mv. Pak døre, karme og fodpaneler ind i plast-folie. pen fine sprøjtetåge trænger ind overalt. Du kan dække af mod tilstødende vægge med et stort stykke pap som skjold. Beskyt dig selv med åndedrætsværn.
Sprøjtepistolen skal holdes helt vandret, mens du arbejder. Derfor må du være klar til at ligge på knæ, når du sprøjter ved gulvet - og op på en stige, når du arbejder under loftet. Tag en plasthandske på sprøjtehånden - pistolen kan godt sprøjte ved siden af.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.