Logo

Vægge - tapetsering omkring døre og vinduer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En grundig planlægning er nøglen til vellykket tapetsering omkring døre og vinduer. Det er vanskeligt at få de korte tapetbaner - både over og under vinduer - til at passe sammen med den næste hele bane. Der tapetseres først over vinduet, hvor eventuelle forskydninger vil være mest synlige; derefter sættes den næste hele bane op ved siden at og til sidst opsættes de korte baner under vinduet.

Tapetsering omkring en døråbning frembyder nye problemer, og tapetsering af fordybningen omkring et vindue (der kaldes lysningen) kan være besværligt. Udgangspunktet for tapetseringen skal tilpasses således, at man undgår smalle baner ved siden af døre samt kanter ved vinduernes hjørner. Tapetet skal tilpasses, så det passer op imod vinduesrammer eller dørkarme, men der vil ofte opstå et mellemrum omkring disse hjørner. Det færdige arbejde vil have det bedst mulige udtryk, hvis man tager sig tid til at udfylde og male disse mellemrum, inden der tapetseres. Eventuelt løst materiale skrabes ud, og samlingerne fyldes ud med en akrylfugemasse, der ikke hærder. Brug en fugepistol til dette arbejde. Derefter males dørkarme eller vinduesrammen, idet der også males over fugemassen og ud på væggen.

1. Hvis døren befinder sig i et hjørne, er det muligt at forskubbe mønsteret, så det ikke kan ses. Hvis døren er placeret væk fra et hjørne, bør mønsteret fortsætte korrekt over døren og forbi den. Uanset dørens placering sættes den sidste hele bane inden døren op, hvorefter den næste bane sættes op således, at den overlapper dørkarmen.

2. Pres tapetet ind mod dørkarmen indtil man kan se hjørnet af den gennem tapetet. Brug tapetsaksen til at lave et skråt snit fra hjørnet ud til kanten af banen.

3. Brug saksen til at presse papiret ind i vinklen mellem væggen og dørkarmen, rids for, og skær det overskydende tapet væk. Glat tapetet ind i vinklen igen.

4. skær et kort stykke tapet af, sæt det op over døren, og tilpas den næste bane på samme måde som i trin 1-3. Hvis denne bane kommer til at gå om et hjørne, skæres den til så den passer ind mellem døren og hjørnet plus 25 mm, således at tapetet kan vendes omkring hjørnet om på den tilstødende væg.

5. Ved vindueslysninger sættes en bane op således at den overlapper lysningen. Der laves vandrette snit ind i banens kant, således at tapetet kan foldes om på lysningens side. Skær tapetet til, hvis det når ind over vinduesrammen. Vent med at tapetsere lysningens side (om nødvendigt) indtil overkanten af lysningen er dækket.

6. Skær et lille stykke tapet af til overkanten af lysningen. Fold et stykke på 25 mm omkring overkanten op på selve væggen; dette stykke gemmes ind under tapetet på selve væggen og på siden af lysningen.

7. Skær undersiden af det lille stykke tapet til, og skær derefter (om nødvendigt) et stykke tapet ud tillysningens side. Fortsæt med at sætte korte stykker tapet op over vinduet, idet banerne foldes ned omkring lysningens overkant; dette fortsættes' indtil man når frem til den næste hele bane. Det er nemmest at anvende en lille saks til at skære tapetet til med.

8. Laven linie med lodsnoren som vejledning til opsætning af den næste hele bane på den anden side af vinduet. Sæt banen op, skær den til som i trin 5, og sæt en ekstra bane op om nødvendigt. Afslut arbejdet ved at sætte korte baner op under vinduet, idet de tilpasses bedst muligt til de hele baner på hver side.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her