Logo

Vægge og skillevægge - Udbedring af skader på tapet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mindre skader kan udbedres næsten usynligt, større skader kræver en partiel udskiftning, hvor kvaliteten af reparationen er afhængig af det nye stykke tapets farve i forhold til det eksisterende. ...

Buler
Små buler hvori der er indespærret luft mellem væg og tapet kan fjernes ved at sprøjte en smule lim ind med en injektionssprøjte med en tyk kanyle. Sprøjten afprøves først for at finde ud af hvor meget lim det er nødvendigt at injicere i forhold til det areal hvor tapetet ikke sidder fast. Stik hul i tapetet yderst i kanten og sprøjt limen ind. Træk kanylen ud og tryk luften ud af bulen ved at køre en lille gummirulle fra alle sider hen over bulen frem mod hullet. Rul ikke rullen hurtigere end det er muligt for luften at undslippe.
Større buler skæres op i et kryds med en kniv. De fire flige smøres med tapetklister og presses på plads. Sørg for at tapetet er så fugtigt at fligene kan monteres så opskæringen ikke ses. Under tørringen overrulles reparationen et par gange med gummirullen, så det ikke løsner sig.
På samme måde fastgøres løse kanter. Her påføres limen med en blød pensel.

Partiel udskiftning
Små huller og pletter som ikke kan dækkes eller fjernes er muligt at udbedre ved en partiel udskiftning eller blot ved at klistre en lap tapet ovenpå. Kvaliteten af reparationen er afhængig af væggens patina, idet et nyt stykke tapet uvægerligt vil springe i øjnene.
Skal lappen blot klistres på, udvælges først et stykke tapet hvor mønsteret passer med det beskadigede område. Lappen limes fast ved at smøre tapetklister på såvel lap som tapet inden den trykkes fast med gummirullen fra midten og ud til siden.
Skal stykket udskiftes, anbringes det nye stykke så mønsteret passer, og stykket tapes først fast med noget der kan trækkes af uden at tapetets overflade beskadiges. Med en skarp hobbykniv der holdes vinkelret, skæres gennem begge lag efter en lineal i en firkant uden om skaden. Afmærk hvad ende der er opad på lappen inden den fjernes sammen med det stykke tapet den er skåret ud af. Det fritskårne beskadigede stykke tapet fjernes med en spartel eller ved afdampning med en tapetdamper.
Der stryges med tapetklister på væg og lap inden denne placeres.
Mindre revner kan repareres på samme måde. Større revner skyldes normalt sætninger i huset, der må udbedres inden tapetet repareres.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (15 stemmer)
Siden er blevet set 10.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
386526-11-2015 11:00:41 hanne p jensen
min kat har hygget sig lidt rigeligt med mit tapet flere steder

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her