Logo

Vinduer - Tætningslister

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den eneste måde et vindue kan gøres tæt på, er ved montering af tætningslister. Tætningslisten skal altid sidde såtæt på den varme side som muligt og ved koblede rammer, altid på den inderste. Tætningslister slides og bør derfor efterses og om nødvendigt udskiftes. Der findes mange forskellige, ofte opkaldt efter formen af tværsnittet. De forskellige typer kræver forskellig plads for at virke optimalt, og det hjælper ikke at klemme dem hårdere sammen end producenten har angivet i sin monteringsvejledning - tværtimod.
Flere typer monteres med en hæfteklammepistol, andre er selvklæbende eller fastgøres med søm. Stive tætningslister samles i hjørnerne på gehring (45°), bløde lister føres rundt om hjørnet, uden at strammes, så der opstår en lille bue.
Er der ikke plads til tætningslisten, er det nødvendigt at fræse eller høvle en rille. Det kan lade sig gøre med et stemmejern, men resultatet bliver normalt kun acceptabelt med et egnet stykke værktøj. Hvis vindueskonstruktionen tillader det kan der i stedet monteres selvstændige tætningslister på indersiden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her