Logo

Vinduer - Udskiftning af anverfere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En normal anverfer er slået ind i rammen med en almindelig krampe, og stjerthagen er slået ind i karmen. Hverken krampe eller stjerthage yder særlig stor modstand hvis vinduet tvinges op.
Det kan derfor være fornuftigt at udskifte disse enkle beslag med de mere klodsede vuggeanverfere, som desuden kan fås i en speciel børnesikret version. Øves der vold mod et vindue, beslået med vuggeanverfere, vil disse normalt holde - men hvem siger, at glas og ramme holder? Ingen tyverisikring er stærkere end konstruktionens svageste led.
Forinden udskiftningen må det kontrolleres om der er plads til vuggeanverferens faste del, der bør være forsynet med tre skruer. Karmprofil og tætningsliste kan forhindre en god plan placering, og derved forringe det færdige resultat.
Vinduet åbnes og de gamle anverfere trækkes forsigtigt ud med en knibtang, og stjerthagerne tvinges ud ved hjælp af en fastnøgle, en træklods og et par raske slag. Vinduet lukkes, og det samlede nye beslag holdes på plads, så øskens placering sideværts kan afmærkes. Beslagets to dele skal være parallelle. Der bores for i rammen og øsken skrues ind ved hjælp af en lille skruetr,ækker el. lign. Undgå at vride beslaget, det kan ledsamlinger ikke tåle. Øskenen skrues så langt ind, at der endnu findes en lille justeringsmulighed. Har anverferen tidligere været fastskruet, proppes hullet (se "Propning af træ" ).
Vinduet lukkes godt til, og fastdelens placering på karmen afmærkes. Vinduet åbnes, og fastdelen skrues i med tilpas lange skruer. Vinduet justeres ved at spænde eller løsne vuggeanverferens øsken så tætningslisten lige deformeres og vinduet lukker helt tæt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her