Logo

Vinduer - Skæring i glas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der benyttes en god glasskærer, hvor skærehjulet løber helt frit på akslen. En rusten og slidt glasskærer er vanskelig at bruge, så pas godt på værktøjet.
Glasset lægges på en plan flade og aftørres med sprit. Skæremærker afsættes med en fedtstift eller kridt. En lineal lægges i mærkerne, og glasskæreren placeres uden for glasset, så kanten også skæres igennem. Pres jævnt men ikke for hårdt, og gennemfør skæringen i et roligt tag, der føres ud over den modsatte kant. Der skæres kun en gang. Glasset løftes i den ene side og med glasskæreren slås nu let langs ridsen på undersiden. Læg linealen ind under glasset og pres forsigtigt på begge sider af ridsen til glasset brækker. Arbejdet skal foregå roligt men hurtigt, uden at ridsen bliver "kold".
Skal der kun skæres en smal kant af glasset, kan eventuelt tilbagesiddende stumper brækkes af med en af glasskærerens krevser-tænder, eller knibes af med en tang.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her