Logo

Kældertrappen skal bygges om

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den udvendige kældernedgang til jores hus er nærmest en gammel betonskakt, der er ved at falde sammen. Trappen er anbragt vinkelret på huset, men nedgangshullet er nærmest kvadratisk, så adgangsforholdene er lidt håbløse, og trinene er stejle.
Her er et forslag til, hvordan en ny nedgang kan se ud med afløb, rækværk og trin-udformningen. Fra terræn og ned til underkanten af kælderdøren er der 110 cm.
Udformningen er et spørgsmål om smag og pris. Men det mest enkle er nok at støbe et nyt nedgangs parti med trin og indstøbte vinkeljern til et rækværk af træ. Desuden skal der lægges et afløb med vandlås i bunden af kælder-skakten, så regnvand kan ledes til kloak. Med seks trin, der er 25 cm dybe og 18 cm høje, får du en trappe, der er behagelig at gå på, et samlet areal på 285 x 120 cm og en dybde på ca. 100 cm. Et hul på den størrelse skal forsynes med et rækværk, der er mindst 90 cm i højden.
En kældertrappe med seks trin vil være passende, når bunden af trappen ligger godt 1 m under terræn. Trinbredden kan varieres, men 120 cm giver gode adgangsforhold.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her