Logo

Værktøj - at slibe knivene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
med en ganske almindelig karborundumsten med en grov og en fin side.
Er slibestenen hul efter mange års slid, bør den rettes af på et stykke groft slibepapir. Spænd derpå stenen op i en skruestik, så den ikke glider, når du sliber knivens æg i en konstant vinkel på 15-20 grader. Slib æggen på begge sider ved hjælp af cirklende bevægelser. Hvis kniven er helt sløv, bruges først den grove side og så den fine.
Tryk let på knivbladet, men ikke så meget, at det bøjer. Så er det blot at blive ved til kniven er skarp.

Dyre kokkeknive skal sendes til en fagmand (fx H.W.Larsen i Kødbyen)
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os