Logo

Pakkeknude

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pakkeknude

Godt til: Almen brug Lejrsport

 

Med en pakkeknude - der egentlig er et ottetalsknob, bundet om et rebs faste part - kan man stramme rebet, efter at knuden er bundet Som afslutning bindes et halvstik til sikring af knuden. Det er denne knude, slagtere bruger, når de ombinder

stege.

 

(1) Før rebets tamp over og derpå under den pakke, der skal bindes. Før den op midt på pakkens overside. Før den over og derpå under den faste part.

 

(2) Læg tampen i et øje omkring faste part og tilbage over sig selv. Stik den derpå under sig selv.

 

(3) Stik tampen ned gennem øjet, men over faste part. Hermed er bundet et ottetalsknob.

 

(4) Træk i den frie faste part ind mod ottetalsknobet for at stramme bindingen omkring pakken

 

(5) Lås knuden med et afsluttende halvstik ved at føre den frie faste part omkring den korte tamp og derpå stikke den frie faste part under sig selv. Halvstikket kan også snos på plads med pege- og tommelfinger.

 

(6) For at stramme halvstikket og låse bindingen trækkes i den frie faste part mod tampen. Afkap rebets ender.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her