Logo

Altona

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Altona

Altona - tyske køkkenkrukker med dekorationer i smukkeste Jugendstil og fra tiden (ca. 100 år gamle). Sago, Sukker, Ris, Rosiner (Corinthen/Korender) samt Byggryn (Graupen).


Altona-fabrikken (1765-1804) var længe den mindst kendte af de slesvig-holstenske fajancefabrikker, men en række fund i 1963 og senere har kastet lys over fabrikken og dens produktion: brugsfajance i blåt og mangan og til at begynde med også ovne. Det sjældent forekommende fabriksmærke er aldrig anbragt i bunden som ellers, men midt over- eller forsidens dekoration. Det består af porten med de tre tårne i Altonas byvåben, mere eller mindre tydeligt udført.

 

I lang tid vidste man praktisk taget intet om fabrikken og dens produktion, og man kendte ingen sikre stykker derfra. En række udgravninger i 1960'erne har imidlertid bidraget til at kortlægge produktionens omfang og karakter. Den har omfattet forskellige brugsting fra tallerkener og fliser til kakkelovnsopsatser. Dekorationerne er blå eller mangan, og mærket - byen Altonas tre tårne - indgår ofte i en dekoration, eller man tager det for en sådan, da det kan være meget flygtigt malet. 

Altona

Altona Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.