Logo

At lave en dyvel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Et gammelt revnet stolesæde savner indtil flere dyvler, som skal erstattes inden stolen males. Vil man gøre det på den enkleste måde, kan man anvende en blomsterpind, som skæres ud i den rigtige længde, spidses til, slås i og limes. På en gammel stol er det dog mere historisk korrekt og næsten lige så enkelt, at tilvirke en dyvel af et stykke træ på gammeldags maner.
Træstykket snittes til en konisk, kantet form med "vinger", som dyvlen i hullet på billedet. Dyvlen måles af til passende længde ved hjælp af boret i borehullet.Træstykket, som skal være af kerneved, deles som på billedet med en kniv og et slag med håndens side. I billedets underkant ses det udborede hul til dyvlen.Dyvlen slås, med et træstykke imellem, i med en hammer, så dyvlen sidder i niveau med sædet. Denne dyvel behøver ikke limes, da kanterne og "vingerne" forhindrer den i at skrue sig op.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.525 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her