Logo

Hvor man finder malerier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den mest nærliggende måde at finde egnede malerier er at spørge venner eller familie, om de skulle være i besiddelse af gamle oliemalerier, som du, hvor slem en forfatning de end måtte være i, kan øve dig på. Dette rummer også en anden fordel for dig, for når billedet er restaureret og har fået et rent fernis lag på, kan du præsentere den forbløffede ejer for et bevis på din nyerhvervede ekspertise. De mange loppemarkeder, der findes rundt omkring, og basarer, der etableres af velgørende organisationer og lignende, kan også være gode steder at gå på opdagelse.
Auktioner er en oplagt mulighed, når det gælder antikke malerier. Men her må man være bekendt med maleriets værdi, før man giver sig til at byde. Malerier kan se ud, som om de befinder sig i en yderst dårlig forfatning og forekomme ret så værdiløse for det uøvede øje, men dette behøver ikke at være tilfældet.
Det første, man skal gøre, er at se på vurderingspriserne. Normalt opgives der to summer, inden for hvilke maleriet forventes at kunne blive solgt. Selvom disse priser er fastsat af sagkyndige, skal de kun tjene som en rettesnor og kan blive overgået, hvis der er to, der bliver ved at byde hinanden op. Man kan dog spare megen tid ved at bruge vurderingspriserne, så man ikke behøver at undersøge de malerier, som vil være for kostbare at erhverve.
Når du finder et maleri, som du kan lide, og som er passende for formålet og samtidig ligger inden for den prisramme, du vil betale, skal du markere det i kataloget og beslutte dig for en maksimalpris, som ikke skal overskrides. Pådenne måde er det muligt at finde det maleri, du ønsker, til en beskeden pris, fordi de fleste auktionskunder som regel køber mærker af højere kvalitet.

I antikvitetsforretninger kan selv stærkt beskadigede og ikke særlig værdifulde malerier være dyre, da sælgerne enten har den opfattelse, at alder er lig med en høj pris, eller »de ved, hvor godt et bestemt maleri vil komme til at se ud efter en restaurering«.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her