Logo

Døre - forskellige typer indendørs døre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der findes tre hovedtyper blandt indendørs døre beregnet til adgang mellem enkelte rum: Fyldningsdøre, glasdøre og glatte døre. Den traditionelle dørtype er fyldningsdøren, der består af en ramme af massivt træ (løvtræ eller nåletræ) og typisk to, fire eller seks fyldninger i et lettere materiale. Glasdøre minder om fyldningsdøre, hvor der i stedet anvendes glas som materiale til panelfyldningerne. Glatte døre er billigere end fyldningsdøre, vejer mindre og er lettere at installere. Det indre materiale kan være vaffelmønstret papir, lamineret træ, trælister eller et solidt, brandsikkert materiale.

Glatte døre
Døre med glatte overflader består af en ramme af nåletræ med en kerne, der er dækket af spånplade, træfiberplade, eller MDF (MDF kan formes, så det ligner en fyldningsdør), efterfulgt af træfiner.

Glasdøre
Rammen er af træ, men i denne type døre er "fyldningerne" lavet af glas. Glasdøre kan have mellem 1 og 15 glaspaneler, hvor hver rude sidder i en falsning og holdes på plads af en glasliste. Glasdøre med en enkelt rude og den nederste halvdel af glasdøre med to ruder bør være forsynet med sikkerhedsglas.

Jalousidøre
Rammen på en jalousidør er udstyret med lameller. Dørtypen er ideel til garderobeskabe (den tillader luften at cirkulere). Smalle udgaver af denne dørtype kan bruges til en foldedør - to døre, der hængsles sammen i midten.

Hvordan en dør er indrettet
Døre mellem to indendørs rum består af fem hoveddele: dørindfatningen (lavet af 100 mm x 25 mm nåletræ), der er fastgjort til de lodrette trælægter i gipspladevægge eller til murværket i solide vægge; dørstopperne, der er tynde lister af træ, som døren lukker ind imod; selve døren (i eksemplet nedenunder en fyldningsdør), der er hængslet på dørindfatningen; gerigten, der dækker mellemrummet mellem væggen og dørkarmen; og dørens beslag (håndtag, lås, hængsler m.m.), der er fastgjort på døren ved hjælp af huller i døren og dørindfatningen. Alle disse dele kan udskiftes enkeltvis eller samlet.

Dørstørrelser
Indendørs døre fremstilles i en række standardstørrelser:
Almindelige størrelser (højde x bredde)
1940 mm x 626 mm
1940 mm x 726 mm
1940 mm x 826 mm
1940 mm x 926 mm
2040 mm x 626 mm
2040 mm x 726 mm
2040 mm x 826 mm
2040 mm x 926 mm
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her